In het voorjaar komt de daslook weer volop op, en wie goed oplet ziet de frisgroene bladeren overal in het Bijenpark en in het bos. Deze wilde plant, ook wel wilde knoflook genoemd, is eetbaar en zit boordevol gezonde stoffen. De geur is sterk, maar in gerechten blijft de smaak juist mild en subtiel. Een verrassende manier om daslook te gebruiken is in pannenkoeken – en dat is minstens zo lekker als het eruitziet.
Door een handvol fijngesneden daslook door het pannenkoekenbeslag te mengen, krijg je prachtig groene pannenkoeken met een licht hartige smaak. Je proeft de daslook niet heel uitgesproken, maar het geeft net dat beetje extra en maakt de pannenkoeken perfect voor een hartige variant. Denk aan een daslookpannenkoek met oude kaas, gebakken spek of geitenkaas en honing.
Het is een makkelijke manier om wat extra groente binnen te krijgen en om de lente letterlijk op je bord te toveren. Ideaal voor een picknick, lunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ze warm of koud, rol ze op met een vulling naar keuze of stapel ze op als torentje – met daslook wordt de klassieke pannenkoek ineens een verrassend seizoensgerecht.
Copyright © 2022. All rights reserved.