Jump to Recipe Print Recipe

Tzatziki met Daslook

In het voorjaar kleurt het Bijenpark prachtig groen dankzij de daslook, ook wel wilde knoflook genoemd. Deze eetbare plant groeit volop in het bos en vormt een smakelijke aanvulling op allerlei lentegerechten. Hoewel de geur wat scherp kan zijn, zijn de bladeren zacht, fris en bomvol smaak – perfect om te verwerken in een lichte, gezonde spread of saus.

Een heerlijk eenvoudige en verrassende manier om daslook te gebruiken, is in een klassieke tzatziki. In plaats van knoflook gebruik je de jonge daslookbladeren, die een mildere, frissere knoflooksmaak geven aan deze romige yoghurt-dip. Meng wat fijngesneden daslook door dikke (plantaardige of Griekse) yoghurt, voeg fijngesneden komkommer toe, een scheutje olijfolie, zout en eventueel wat citroensap – en klaar is je voorjaarsfavoriet.

Deze daslook-tzatziki is ideaal op warme lentedagen: lekker fris, licht verteerbaar en boordevol gezonde stoffen zoals antioxidanten en vitaminen. Heerlijk bij gegrilde groenten of brood, als saus bij een picknick of barbecue, of gewoon als frisse dip bij de borrel. Het is geen ingewikkeld recept, maar eerder een slimme, seizoensgebonden manier om te genieten van wat de natuur nu te bieden heeft. Eenvoudig, vers en verrassend lekker.

Tzatziki met daslook
Tzatziki met daslook

Tzatziki met Daslook

Geef een verrassende twist aan een klassieke dip met deze authentieke tzatziki met daslook. Fris, romig en vol smaak – perfect bij gegrild eten, op brood of als frisse saus.
Course bijgerecht, dip, saus, Side Dish, Soup
Cuisine Mediterraans, Midden-Oosters
Servings 300 ml bakje

Ingredients
  

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer fijn gesneden
  • 75 - 125 ml ijskoud water pas hoeveelheid naar smaak
  • peper & zout naar smaak
  • handjecol daslook fijngesneden
  • droge of verse munt naar smaak

Instructions
 

  • Was de daslook goed en dep droog en snijd het fijn.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een kommetje behalve het water nog. Meng goed door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje water toe totdat je blij bent met de dikte, het moet niet te dik maar een best vloeibaar zijn.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
Keyword dip, gezond, makkelijk, saus, snel