In het voorjaar kleurt het Bijenpark prachtig groen dankzij de daslook, ook wel wilde knoflook genoemd. Deze eetbare plant groeit volop in het bos en vormt een smakelijke aanvulling op allerlei lentegerechten. Hoewel de geur wat scherp kan zijn, zijn de bladeren zacht, fris en bomvol smaak – perfect om te verwerken in een lichte, gezonde spread of saus.
Een heerlijk eenvoudige en verrassende manier om daslook te gebruiken, is in een klassieke tzatziki. In plaats van knoflook gebruik je de jonge daslookbladeren, die een mildere, frissere knoflooksmaak geven aan deze romige yoghurt-dip. Meng wat fijngesneden daslook door dikke (plantaardige of Griekse) yoghurt, voeg fijngesneden komkommer toe, een scheutje olijfolie, zout en eventueel wat citroensap – en klaar is je voorjaarsfavoriet.
Deze daslook-tzatziki is ideaal op warme lentedagen: lekker fris, licht verteerbaar en boordevol gezonde stoffen zoals antioxidanten en vitaminen. Heerlijk bij gegrilde groenten of brood, als saus bij een picknick of barbecue, of gewoon als frisse dip bij de borrel. Het is geen ingewikkeld recept, maar eerder een slimme, seizoensgebonden manier om te genieten van wat de natuur nu te bieden heeft. Eenvoudig, vers en verrassend lekker.
Copyright © 2022. All rights reserved.