Jump to Recipe Print Recipe

Verveine IJsthee met Rozemarijn-Honing

Op warme dagen is er niets zo verfrissend als een zelfgemaakte ijsthee. Deze Sparkling Verveine Iced Tea met rozemarijn-honing is licht, bloemig en net een tikkeltje chic. Verveine (citroenverbena) geeft een zachte citrussmaak zonder bitterheid, en de huisgemaakte rozemarijn-honing zorgt voor een kruidige zoetheid. Door het bruiswater krijgt het drankje een feestelijke mocktail-uitstraling—ideaal voor zomerse middagen in de tuin of een brunch met vrienden.

Verveine IJsthee met Rozemarijn-Honing

Caffeinevrij, bloemig en perfect voor zomerse dagen of een stijlvolle mocktail.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course cocktail, drankjes, Drinks

Ingredients
  

Siroop

  • 50 ml water
  • 50 ml honing
  • 2-3 rozemarijn takjes

Thee

  • 1 l water
  • flinke handvol verveine blaadjes vers is best, maar gedroogd ook prima

Om te serveren

  • Ijsklontjes
  • rozemarijn takjes
  • Bruisend water
  • Citroen schijfjes

Instructions
 

Siroop

  • Breng de ingrediënten in een klein steelpannetje voor 30 seconden aan de kook. Roer om alle suiker op te lossen.
  • Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken. Ik maakte dit zelfs een dag vantevoren.

Thee

  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg de verveine blaadjes toe. Laat het 30 minuten trekken.
  • Verwijder de blaadjes en laat het helemaal afkoelen.
  • Giet over in een fles of karaf en bewaar in de koelkast.

Om te serveren

  • Neem een hoog glas en vul dit met 4-5 ijsklonten.
  • Giet ± 1 eetlepel siroop in het glas (maar hoeveelheid kun je zelf bepalen aan de hand van hoe zoet je het wilt).
  • Giet de thee erboven op, laat een randje van 3 cm over.
  • Giet een scheut bruisend water in the thee en meng goed door.
  • Serveer met een citroenschijfje en een takje rozemarijn.
Keyword cocktail, drankje, honing