Verveine IJsthee met Rozemarijn-Honing
Caffeinevrij, bloemig en perfect voor zomerse dagen of een stijlvolle mocktail.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course cocktail, drankjes, Drinks
Siroop
- 50 ml water
- 50 ml honing
- 2-3 rozemarijn takjes
Thee
- 1 l water
- flinke handvol verveine blaadjes vers is best, maar gedroogd ook prima
Om te serveren
- Ijsklontjes
- rozemarijn takjes
- Bruisend water
- Citroen schijfjes
Thee
Breng 1 liter water aan de kook en voeg de verveine blaadjes toe. Laat het 30 minuten trekken.
Verwijder de blaadjes en laat het helemaal afkoelen.
Giet over in een fles of karaf en bewaar in de koelkast.
Om te serveren
Neem een hoog glas en vul dit met 4-5 ijsklonten.
Giet ± 1 eetlepel siroop in het glas (maar hoeveelheid kun je zelf bepalen aan de hand van hoe zoet je het wilt).
Giet de thee erboven op, laat een randje van 3 cm over.
Giet een scheut bruisend water in the thee en meng goed door.
Serveer met een citroenschijfje en een takje rozemarijn.
Keyword cocktail, drankje, honing