Brie & Asperge Bladerdeeg Pakketjes met Tijm-Citroen-Honing

Gesmolten brie met gerosterde asperges in een knapperig bladerdeeg jasje. Hoe lekker klinkt dat! En helemaal met een heerlijke honing sausje. Perfect voor een zomerse lunch.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Main Course, Side Dish, Snack
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 Bosje groene asperges (± 16 - 20)
  • 1 el Olijfolie
  • Peper & zout
  • 4 Vierkantjes bladerdeeg (ontdooit)
  • 200 g Brie
  • 1 Ei, geklopt
  • Snufje Chili flakes
  • 2 el Boter, ongezouten
  • 60 ml Honing
  • 1 el Tijm blaadjes
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl Nigella zaad (optioneel)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de harde uiteinde van de asperges en meng deze met olie, peper en zout.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg een goed stuk brie, diagonaal. Leg hierop de asperges. Vouw de 2 uiterste hoeken bij elkaar en knijp deze voorzichtig aan elkaar (zie foto).
  • Leg deze pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het bladerdeeg met geklopte ei. Strooi er wat nigella zaad overheen (sesam zaad kan ook).
  • Plaats in de oven en bak 20 - 25 minuten tot goudbruin.
  • Voeg alle saus ingrediënten toe in een kleine saus pan en zet op een laag vuurtje, en roer totdat de boter is gesmolten.
  • Serveer de pakketjes terwijl ze nog warm zijn met een drizzle van de honing saus ervoor. Lekker met een simpele groene salade ernaast!
Keyword easy, healthy, honey, quick, summer