Jump to Recipe Print Recipe

Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

Begin je weekend goed met deze luchtige kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel! Ze zijn heerlijk zacht, licht en zitten boordevol smaak. De combinatie van frisse kwark, zoete honing en de citrusachtige frisheid van sinaasappel zorgt voor een perfect gebalanceerd ontbijt of brunchgerecht. Bovendien zijn deze pannenkoekjes niet alleen lekker, maar ook voedzaam en eiwitrijk, waardoor ze je een energieboost geven om de dag goed te starten.

Wil je variëren? Serveer ze met vers fruit zoals perziken, aardbeien of blauwe bessen voor een extra zomerse touch. Of voeg een handje noten toe voor een lekkere crunch. Of je ze nu maakt voor een ontspannen zondagochtend of een gezellige brunch met vrienden, deze kwarkpannenkoekjes zijn altijd een succes. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!

Kwarkpannekoekjes
Kwarkpannekoekjes

Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

Een heerlijk pannenkoek recept voor in het weekend! Is ook heerlijk met ander fruit zoals perzikken, aardbeien of blauwe bessen bijvoorbeeld.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 50 minutes
Course Breakfast
Servings 4

Ingredients
  

  • 2 Sinaasappels
  • 2 Eieren
  • 2 el Suiker
  • Snuf Zout
  • 100 g Zelfrijzend bakmeel
  • 250 g Volle kwark
  • Boter
  • 3-5 el Honing
  • 1 - 2 el Pistache noten

Instructions
 

  • Was de sinaasappel met flink heet water, wrijf hem droog en rasp de schil. Kluts de eieren met de suiker, een snuf zout en de rasp. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voegkwark toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Snijd van beide sinaasappels de boven- en de onderkant eraf. Snijd daarna met eenscherp mes de schil inclusief de witte huid weg. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Smelt de boter in een koekenpan en schep er zoveel beslag hoopjes in als in de pan passen. Bak de pannenkoekjes 4 tot 5 minuten per zijde op middelhoog vuur
  • Verdeel de pannenkoekjes over borden en leg de sinaasappelschijfjes ertussen. Strooide pistachenoten eroverheen en bedruppel rijkelijk met honing.

Notes

Credits: foto Stephan de Raay, receptuur Willem van Santen, styling Janneke Duister.
Recept uit Foodiesmagazine.nl
Keyword brunch, easy, fruit, honey, makkelijk, quick