Jump to Recipe Print Recipe

Vegan Daslook Pesto

Iedereen kent het wel: zodra daslook in het voorjaar volop groeit, is pesto vaak het eerste gerecht waar mensen aan denken. En dat is niet zonder reden! Het maken van pesto met daslook is simpel, snel en ontzettend lekker. De frisse, knoflookachtige smaak van daslook komt perfect tot zijn recht in een pesto, waarbij het de traditionele basilicum vervangt. Deze groene pesto is net zo veelzijdig als de klassieke variant, maar heeft een unieke twist die het net dat beetje extra geeft.

Deze vegan versie van daslookpesto is niet alleen diervriendelijk, maar ook vol van smaak. In plaats van Parmezaanse kaas gebruik je cashewnoten om een romige textuur te creëren, terwijl zongedroogde tomaten voor een diepe, umami-smaak zorgen die de frisse daslook perfect aanvult. Meng de daslook met cashewnoten, zongedroogde tomaten, olijfolie, een beetje citroensap en een snufje zout, en je hebt binnen no-time een heerlijke pesto die net zo lekker is als de originele variant, maar volledig plantaardig.

Deze pesto is ideaal als pastasaus, maar ook lekker als dip, op brood of als topping voor gegrilde groenten of salade. En voor een verrassende lekkernij, probeer het eens gesmeerd op dadels – de combinatie van de zoetheid van de dadels met de hartige pesto is een absolute smaakmaker! Het is makkelijk, snel en vooral superlekker – en daarom een absolute favoriet zodra het daslookseizoen begint!

Vegan Pesto met Daslook

Deze vegan pesto met daslook is een frisse, groene variant op de klassieker. Het milde, knoflookachtige aroma van daslook zorgt voor een unieke smaak die perfect past bij pasta, brood of groenten.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • 100 g cashewnoten
  • 100 g daslook
  • 4 zongedroogde tomaatjes in olie uit een potje
  • 50 ml olijfolie of olie uit zongedroogde tomaten potje
  • 1 el citroen of limoen sap naar smaak
  • granaatappelsap optioneel, naar smaak toevoegen

Instructions
 

  • Was en droog de daslook goed.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en meng goed tot een gladde substantie.
  • Proef en breng op smaak als nodig.
  • Deze pesto blijft ongeveer een week goed afgesloten in de koelkast.
  • Serveer met versbrood, met pasta of ook heerlijk met dadels.