In het voorjaar is daslook overal te vinden in het bos en het Bijenpark. De frisgroene bladeren zijn niet alleen mooi, maar ook eetbaar en boordevol gezonde stoffen. Ze hebben een zachte, knoflookachtige smaak die perfect past in allerlei gerechten. Een verrassend lekkere manier om daslook te verwerken is in hummus.
Door een handvol verse daslook mee te pureren met kikkererwten, tahin, citroensap en olijfolie ontstaat er een prachtige lentegroene hummus met een subtiele, frisse smaak. Het resultaat is niet alleen gezond, maar ook een feest voor het oog. Deze daslookhummus is heerlijk op een stuk vers brood, als dip bij rauwkost, of als smeersel op een borrelplank.
Voor een extra smaakvolle én feestelijke touch kun je de hummus garneren met een paar ingelegde daslookknoppen. Ze zorgen voor een fris-zure bite die perfect contrasteert met de romigheid van de hummus.
Daslookhummus is niet moeilijk om te maken, en doordat je werkt met seizoensgroen geef je een originele draai aan een klassiek gerecht. Zo haal je de lente in huis, in een vorm die net zo lekker is als hij eruitziet – simpel, fris en vol van smaak.
Copyright © 2022. All rights reserved.