Jump to Recipe Print Recipe

Hummus met Daslook

In het voorjaar is daslook overal te vinden in het bos en het Bijenpark. De frisgroene bladeren zijn niet alleen mooi, maar ook eetbaar en boordevol gezonde stoffen. Ze hebben een zachte, knoflookachtige smaak die perfect past in allerlei gerechten. Een verrassend lekkere manier om daslook te verwerken is in hummus.

Door een handvol verse daslook mee te pureren met kikkererwten, tahin, citroensap en olijfolie ontstaat er een prachtige lentegroene hummus met een subtiele, frisse smaak. Het resultaat is niet alleen gezond, maar ook een feest voor het oog. Deze daslookhummus is heerlijk op een stuk vers brood, als dip bij rauwkost, of als smeersel op een borrelplank.

Voor een extra smaakvolle én feestelijke touch kun je de hummus garneren met een paar ingelegde daslookknoppen. Ze zorgen voor een fris-zure bite die perfect contrasteert met de romigheid van de hummus.

Daslookhummus is niet moeilijk om te maken, en doordat je werkt met seizoensgroen geef je een originele draai aan een klassiek gerecht. Zo haal je de lente in huis, in een vorm die net zo lekker is als hij eruitziet – simpel, fris en vol van smaak.

Hummus met Daslook

Deze hummus met daslook is een frisse, lentegroene variant op de klassieker. De daslook zorgt voor kleur en een zachte knoflooksmaak – heerlijk op brood, bij groenten of als dip.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course bijgerecht, dip, Snack
Cuisine Midden-Oosters

Ingredients
  

  • 400 g kikkererwten uitgelet
  • 6 el tahini
  • sap van 1/2 limoen of citroen
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g daslook
  • zout & peper naar smaak

Instructions
 

  • Was de daslook goed en dep het zo goed mogelijk droog.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en meng goed door elkaar tot een gladde substantie.
  • Als het te dik is giet er voorzichtig, beetje bij beetje, wat extra olie of koud water bij.
  • Proef en breng op smaak met zout, peper en / of limoen (of citroen).
  • Giet de hummus in een mooie kom en giet er voorzichtig een paar theelepel extra olijfolie overheen. Garneer met granaatappel pitjes of roze peper voor kleur en smaak.
  • Serveer met versgebakken brood of rauwe groenten.
  • Deze hummus blijft zeker een week goed afgesloten in de koelkast.
Keyword dip, gezond, lente, makkelijk